SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer

"OPTIMÁLIS NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS AZ ÖN MEGLÉVŐ HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZERÉVEL KOMBINÁLVA" SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer

1) SOLARFOCUS napkollektorok 2) Használati melegvíztároló tartály 3) Használati melegvíz készítő rendszer 4) Automata napkollektor vezérlőegység 5) Zárt tágulási tartály 6) Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények 7) Keringető szivattyú 8) Fagyálló hőátadó folyadék

A SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer előnyei

 • SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerrel a melegvíz szükséglet akár 70%-a is fedezhető.
 • Bármely használati melegvíz előállító rendszer kisegítésére univerzálisan alkalmazható.
 • A rendszerbe épített, kiváló minőségű SOLARFOCUS napkollektorok az összes telepítési formára alkalmasak:
  • Falra
  • Lapostetőre
  • Szabadtéren felállítva
  • Tetőszerkezetbe
  • Tetőre...

A SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer felépítése

SOLARFOCUS napkollektorok kiváló minőségben

SOLARFOCUS napkollektorokA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszereket kizárólag kiváló minőségű, SOLARFOCUS napkollektorokkal kivitelezzük. Elkötelezettségünk egységesen, a márkához fűződő, több éves pozitív gyakorlati tapasztalaton alapszik. Megrendelőink számára napkollektor rendszereinkhez nyugodt szívvel ajánljuk akár a kedvezőbb árral rendelkező SOLARFOCUS SunnyLine síkkollektorokat, akár a kiemelkedő hatásfokkal bíró SOLARFOCUS CPC napkollektorokat.

A Solartis Kft partnerei igényei alapján kínálatunkban, egyéb napkollektoros szolgáltatások mellett, fellelhető a fentebb említett napkollektorok forgalmazása napkollektor rendszertől függetlenül is.
Minőségi alapanyagok. Hosszú élettartam. Karbantartásmentes üzemmód.Ugrás a képre

Két hőcserélős használati melegvíztároló tartály

Használati melegvíztároló tartályA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek esetében leggyakrabban két hőcserélős használati melegvíztároló tartályok kerülnek beépítésre. Két hőcserélős hmv tárolók esetében a napkollektorokat az alsó, a kazánt, pedig a felső hőcserélőre kell kötni. Alkalmazott melegvíz tartályainkon általában 6/4"-os menetes csonk is található, mely lehetővé teszi elektromos fűtőpatron beszerelését. A tárolók hegesztett kivitelben, acéllemezből készülnek, belső felületvédelmükről kettős tűzzománc gondoskodik. Hőszigetelésük kisebb tartályok esetében közvetlenül a tárolótestre habosított poliuretán szigetelőhab. Nagyobb használati melegvíz tartályok esetében, pedig külön szállított lágy szigetelő szivacs. A pótlólagos felületvédelmet magnézium anód biztosítja.
Munkamegosztás a maximális energiatakarékosságért.Ugrás a képre

Tetszőleges használati melegvíz készítő rendszerrel kombinálható

Használati melegvíz készítő rendszerA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer bármilyen más Használati melegvíz készítő rendszerrel kombinálható. Legyen szó pelletkazán, gázkazán, szilárdtüzelésű kazán vagy akármilyen más fűtés segítségével történő melegvíz előállításról.
Garantált melegvíz ellátás egész évben.Ugrás a képre

Automata napkollektor vezérlőegység

Automata napkollektor vezérlőegységA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek, felügyelet nélküli üzeméért az automatikus napkollektor vezérlőegység felel. A napkollektor vezérlő érzékelőkkel méri és szabályozza a napkollektorok és a kollektorokkal fűtött használati melegvíztároló tartályok, hőcserélők vagy medence hőmérsékletét és ezeknek megfelelően vezérli a rendszerbe beépített keringető szivattyúk és motoros szelepek üzemét. Az általunk használt korszerű, mikroprocesszoros napkollektor szabályozók bonyolult, több zónás rendszerek vezérlésére is alkalmasak, és számtalan hasznos funkcióval rendelkeznek. Például fokazatmentesen szabályozzák a szivattyúk fordulatszámát, vagy mérik a kollektorok hőteljesítményét.
Automatizált napenergia hasznositás. Teljes kényelem.Ugrás a képre

Zárt tágulási tartály

Zárt tágulási tartályNapkollektor rendszer esetén a zárt tágulási tartály feladata, hogy kiegyenlítse a fagyállóval feltöltött zárt kollektorkörben a hőmérséklet változás okozta térfogatváltozást. Napkollektor rendszerekben csak olyan zárt tágulási tartályt lehet alkalmazni, amelynek megengedett üzemi nyomása legalább 6 bar, megengedett maximális hőmérséklete legalább 120°C, és a tartály belsejében lévő gumimebránt nem károsítja a propilénglikol (fagyálló hőhordozó folyadék). Az SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek esetében alkalmazott zárt tágulási tartályok kimondottan napkollektor rendszerek részére készülnek, ezért kielégítik a fenti követelményeket.
Biztonság. Bármikor.Ugrás a képre

Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények

Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvényekA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek hibátlan üzeméért az ún. működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények felelősek. Az minimális energiaveszteség érdekében célszerű e berendezéseket a használati melegvíztároló tartályokhoz közel telepíteni. Ezek a berendezések általában kaphatók úgynevezett szoláris szerelési egység formájában is. A szoláris szerelési egység olyan előre gyártott, kompakt egység, ami tartalmazza a napkollektor rendszerek működtetéséhez szükséges berendezések, szerelvények többségét. Alkalmazásával a szoláris kör szerelése lényegesen egyszerűbbé válik, és biztosított a szakszerű működtetés.
Biztonságos rendszer állandó ellenőrzés alatt.Ugrás a képre

Hosszú élettartamú keringető szivattyú

Keringető szivattyúA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek motorja a hosszú élettartamú keringető szivattyú. Feladata a propilénglikol keringetése a napkollektor és a hőcserélő között. A keringető szivattyús SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek előnye, hogy a használati melegvíztároló tartály bárhol elhelyezhető, kiterjedt rendszer építhető. Más napkollektor rendszerekkel ellentétben nem indokolt a kis áramlási ellenállással bíró elemek használata. A napkollektor vezérlőegység által irányított keringető szivattyú ki- és bekapcsolásával, vagy a fordulatszám változtatásával, jól szabályozható üzem valósítható meg.
Melegvíz Rendszer, minden esetre.Ugrás a képre

Fagyálló hőátadó folyadék, az egészéves üzemért

Fagyálló hőátadó folyadékA SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszerek egész évben, tehát a fagyveszélyes téli félében is működnek, ezért a napkollektor kört fagyálló hőátadó folyadékkal kell feltölteni. Az általunk használt fagyálló hőátadó folyadék propilénglikol, ami az általánosan alkalmazott etilénglikol fagyállóval szemben nem mérgező. Ez azért fontos, mert ha a rendszerben esetleg meghibásodás (pl. hőcserélő lukadás) áll elő, akkor sem kerül mérgező anyag az használati melegvíztároló tartáyba és ezáltal az ivóvíz hálózatba. Emellett a propilénglikol környezetbarát, mert biológiailag lebontható, foszfátot, nitrátot és nitritet nem tartalmaz.
Egészségre ártalmatlan. Környezetbarát. Egészéves üzem. Ugrás a képre

Fontos!A SOLARTIS Napkollektoros Használati Melegvíz Rendszer megrendeléséhez kérje ingyenes árajánlatunkat.

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor