SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer

"NAPKOLLEKTOROS FŰTÉS ÉS HASZNÁLATI MELEGVÍZ ELŐÁLLÍTÁS NAPENERGIÁVAL. KEDVEZŐ ÁRON. HELYTAKARÉKOS MEGOLDÁSSAL. " SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer

1) SOLARFOCUS napkollektorok 2) Fűtés és használati melegvíztároló tartály 3) Fűtés és használati melegvíz készítő rendszer 4) Automata napkollektor vezérlőegység 5) Zárt tágulási tartály 6) Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények 7) Keringető szivattyú 8) Fagyálló hőátadó folyadék

Szeretne még hatékonyabban, még több napenergiát hasznosítani? Ehhez olyan szolárrendszert ajánlunk Önnek amely nem csak melegvizet állít elő, hanem ezzel egyidejüleg rásegít a fűtésre is.

Fűtésrásegítéshez és melegvíz előállításhoz nagyobb napkollektor felületre és két részre osztott kombi tárolóra van szükség. Az ilyen napkolelktor rendszer optimálisan hasznosítja a Nap által szolgáltatott energiát, hiszen egyszere készíti a fűtésrásegítéshez szükséges fűtést és a használati melegvizet, így jelentősen lerövidül a fűtési szakasz.

A SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer előnyei

 • SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerrel, megfelelő napenergia hasznosítás mellett, a melegvíz szükséglet akár 75%-a, a fűtés szükséglet 25%-a is fedezhető.
 • Bármely fűtés és/vagy használati melegvíz előállító rendszer kisegítésére univerzálisan alkalmazható.
 • Az egyszerű csövezés költséghatékony megoldást nyújt bárki számára.
 • A kiváló hőszigetelés mellett, csak minimális hőveszteséggel kell számolnunk.
 • A rendszerbe épített, kiváló minőségű SOLARFOCUS napkollektorok az összes telepítési formára alkalmasak:
  • Falra
  • Lapostetőre
  • Szabadtéren felállítva
  • Tetőszerkezetbe
  • Tetőre...

A SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer felépítése

SOLARFOCUS napkollektorok kiváló minőségben

SOLARFOCUS napkollektorokA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszereket kizárólag kiváló minőségű, SOLARFOCUS napkollektorokkal kivitelezzük. Elkötelezettségünk egységesen, a márkához fűződő, több éves pozitív gyakorlati tapasztalaton alapszik. Megrendelőink számára napkollektor rendszereinkhez nyugodt szívvel ajánljuk akár a kedvezőbb árral rendelkező SOLARFOCUS SunnyLine síkkollektorokat, akár a kiemelkedő hatásfokkal bíró SOLARFOCUS CPC napkollektorokat.

A Solartis Kft partnerei igényei alapján kínálatunkban, egyéb napkollektoros szolgáltatások mellett, fellelhető a fentebb említett napkollektorok forgalmazása rendszertől függetlenül is.
Minőségi alapanyagok. Hosszú élettartam. Karbantartásmentes üzemmód.Ugrás a képre

Két részre osztott kombi, fűtés és használati melegvíztároló, tartály

Fűtés és használati melegvíztároló tartályA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek esetében két részre osztott kombi tárolóra van szükség. A Nap által előállított hőt a hőhordozó folyadék továbbítja a hőcserélőbe, ott a tartály külső részébe leadja a hőt a fűtővíznek, ugyanakkor melegíti a belső részben lévő ivóvíztárolót. Optimálisan hasznosítja a Nap által szolgáltatott energiát. Alkalmazott melegvíz tartályainkon általában 6/4"-os menetes csonk is található, mely lehetővé teszi elektromos fűtőpatron beszerelését. A tárolók hegesztett kivitelben, acéllemezből készülnek, belső felületvédelmükről kettős tűzzománc gondoskodik. Hőszigetelésük kisebb tartályok esetében közvetlenül a tárolótestre habosított poliuretán szigetelőhab. Nagyobb fűtés és használati melegvíz tartályok esetében, pedig külön szállított lágy szigetelő szivacs. A pótlólagos felületvédelmet magnézium anód biztosítja.
Munkamegosztás a maximális energiatakarékosságért.Ugrás a képre

Tetszőleges fűtés és/vagy használati melegvíz készítő rendszerrel kombinálható

Fűtés és Használati melegvíz készítő rendszerA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer bármilyen más fűtés és/vagy használati melegvízkészítő rendszerrel kombinálható. Legyen szó pelletkazán, gázkazán, szilárdtüzelésű kazán vagy akármilyen más fűtés segítségével történő melegvíz előállításról.
Garantált melegvíz ellátás egész évben.Ugrás a képre

Automata napkollektor vezérlőegység

Automata napkollektor vezérlőegységA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek, felügyelet nélküli üzeméért az automatikus napkollektor vezérlőegység felel. A napkollektor vezérlő érzékelőkkel méri és szabályozza a napkollektorok és a kollektorokkal fűtött fűtés és használati melegvíztároló tartályok, hőcserélők vagy medence hőmérsékletét és ezeknek megfelelően vezérli a rendszerbe beépített keringető szivattyúk és motoros szelepek üzemét. Az általunk használt korszerű, mikroprocesszoros napkollektor szabályozók bonyolult, több zónás rendszerek vezérlésére is alkalmasak, és számtalan hasznos funkcióval rendelkeznek. Például fokozatmentesen szabályozzák a szivattyúk fordulatszámát, vagy mérik a kollektorok hőteljesítményét.
Automatizált napenergia hasznosítás. Teljes kényelem.Ugrás a képre

Zárt tágulási tartály

Zárt tágulási tartályNapkollektor rendszer esetén a zárt tágulási tartály feladata, hogy kiegyenlítse a fagyállóval feltöltött zárt kollektor körben a hőmérsékletváltozás okozta térfogatváltozást. Napkollektor rendszerekben csak olyan zárt tágulási tartályt lehet alkalmazni, amelynek megengedett üzemi nyomása legalább 6 bar, megengedett maximális hőmérséklete legalább 120°C, és a tartály belsejében lévő gumimebránt nem károsítja a propilénglikol (fagyálló hőhordozó folyadék). Az SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek esetében alkalmazott zárt tágulási tartályok kimondottan napkollektor rendszerek részére készülnek, ezért kielégítik a fenti követelményeket.
Biztonság. Bármikor.Ugrás a képre

Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények

Működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvényekA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek hibátlan üzeméért az ún. működtető, ellenőrző és biztonsági szerelvények felelősek. Az minimális energiaveszteség érdekében célszerű e berendezéseket a fűtés és használati melegvíztároló tartályokhoz közel telepíteni. Ezek a berendezések általában kaphatók úgynevezett szoláris szerelési egység formájában is. A szoláris szerelési egység olyan előre gyártott, kompakt egység, ami tartalmazza a napkollektoros rendszerek működtetéséhez szükséges berendezések, szerelvények többségét. Alkalmazásával a szoláris kör szerelése lényegesen egyszerűbbé válik, és biztosított a szakszerű működtetés.
Biztonságos rendszer állandó ellenőrzés alatt.Ugrás a képre

Hosszú élettartamú keringető szivattyú

Keringető szivattyúA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek motorja a hosszú élettartamú keringető szivattyú. Feladata a propilénglikol keringetése a napkollektor és a hőcserélő között. A keringető szivattyús SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek előnye, hogy a fűtés és használati melegvíztároló tartály bárhol elhelyezhető, kiterjedt rendszer építhető. Más rendszerekkel ellentétben nem indokolt a kis áramlási ellenállással bíró elemek használata. A napkollektor vezérlőegység által irányított keringető szivattyú ki- és bekapcsolásával, vagy a fordulatszám változtatásával, jól szabályozható üzem valósítható meg.
Melegvíz Rendszer, minden esetre.Ugrás a képre

Fagyálló hőátadó folyadék, az egészéves üzemért

Fagyálló hőátadó folyadékA SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszerek egész évben, tehát a fagyveszélyes téli félében is működnek, ezért a napkollektor kört fagyálló hőátadó folyadékkal kell feltölteni. Az általunk használt fagyálló hőátadó folyadék propilénglikol, ami az általánosan alkalmazott etilénglikol fagyállóval szemben nem mérgező. Ez azért fontos, mert ha a rendszerben esetleg meghibásodás (pl. hőcserélő lukadás) áll elő, akkor sem kerül mérgező anyag az fűtés és használati melegvíztároló tartályba és ezáltal az ivóvíz hálózatba. Emellett a propilénglikol környezetbarát, mert biológiailag lebontható, foszfátot, nitrátot és nitritet nem tartalmaz.
Egészségre ártalmatlan. Környezetbarát. Egészéves üzem. Ugrás a képre

Fontos!A SOLARTIS Napkollektoros Fűtés és Használati Melegvíz Rendszer megrendeléséhez kérje ingyenes árajánlatunkat!

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor