Napkollektor pályázatok 2016-ban

Napkollektor pályázat 2016

— Kiemelt —

Végre itt vannak a 2016-os napkollektor pályázat és napelem pályázat nyújtotta rég várt lehetőségek!

Ha Ön is szeretne saját otthonába, lakásába megújuló energiát hasznosító napkollektoros rendszert, napelemes rendszert, most akár 55%-os állami támogatással, akkor a legújabb 2016-os Otthon Melege Program Önnek szól. Cselekedjen időben és soha ne maradjon le vissza nem térítendő állami támogatásról!

Pályázzon most a SOLARTIS-szal Magyarország bármely területéről. Használja ki teljes körű szolgáltatásunkat: az INGYENES PÁLYÁZATÍRÁStól a kivitelezésig mindent intézünk Önnek.

Érdeklődjön elérhetőségeinken most, szakértő kollégáink már várják:

palyazat@solartisnapkollektor.hu

Értesítse ismerőseit is e rendkívüli lehetőségről: Lájkoljon vagy Plusszoljon Ön is!

— Napkollektoros pályázatírás —

Napkollektoros pályázatírót, kivitelezőt keres?

— Miért a Solartis Kft? —

Miért válassza a Solaris Kft-t napkollektor pályázatának megírására és napkollektoros rendszerének kivitelezésére?

Ha egy mondatban szükséges válaszolni:

"A Solartis Kft mindent elintéz Ön helyett!"

Tud Ön annál gyorsabb, olcsóbb és kényelmesebb megoldást, mint amikor mindent egy cégen keresztül tart kézben?

Kényelmesebb ügyintézés: Intézzen mindent egy helyen!

Képzelje el, hogy Önnek nem kell külön tárgyalnia az energetikussal, a pályázatíróval, a kereskedővel, az áruszállítókkal, a tervezővel, a kivitelezőkkel...

Ön a Solartis Kft személyében olyan sokoldalú partnerre lelt, aki mindezt egy cégen belül kínálja Önnek. Ön csupán biztosítja a szükséges adatokat, a többi már a mi dolgunk.

A Solartis Kft több mint 13 éve otthon van a napkollektoros és más épületgépészeti rendszerek tervezésében, telepítésében és forgalmazásában a családi házaktól kezdve a nagy létesítményekig. Saját pályázatírói révén a Solartis Kft biztosítja, hogy az Ön napkollektor pályázata a leggyorsabban és szakszerűen kerüljön beadásra. Országos szerviz csapatunk bármilyen probléma esetén szüntelenül Ön mellett áll.

Édeklődjön, jelentkezzen most:
palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

Gyorsabb pályázati lehetőség: Növelje esélyeit és pályázzon szakszerűen az elsők között!

Miért fontos gyorsan pályázni?

 • A pályázatok a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra, és
 • A pályázatok csak a szűkre szabott források kimerüléséig részesülhetnek állami támogatásban.
 • Könnyen kicsúszhat a megadott határidőből, ha Ön túl sokat időt fordít az ajánlatkérésekre.

A Solartis Kft saját pályázatírói révén biztosítja, hogy az Ön napkollektor pályázata a leggyorsabban és szakszerűen kerül beadásra. A sikeresen elbírált napkollektor pályázat közös érdekünk!

Édeklődjön, jelentkezzen most:
palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

Olcsóbb árak: Pályázzon napkollektorra az importörrel és szereltesse fel is vele!

Hogyan csináljuk? Nem titok:

 • Kizárólagos importőrei és forgalmazói vagyunk a kiváló minőségű osztrák SOLARFOCUS Napkollektoros és épületgépészeti rendszereknek.
 • Saját tervezővel, pályázatíróval, áruszállító, kivitelező és szerviz csapattal rendelkezünk. Mindenre van cégen belül szakemberünk.

A megtakarított kereskedői árrést, megbízói vagy sikerdíjakat az Ön zsebében hagyjuk!

Édeklődjön, jelentkezzen most:
palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

Napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
Napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
Látta már napkollektoros referenciáinkat?

Mi történik, ha Ön a Solartist választja?

Pályázzon napkollektorra a Solartis Kft-vel:

 • Elkészítjük Önnek az energetikai tanúsítványát;
 • Megírjuk, beadjuk Ön helyett napkollektor pályázatát és sikeres pályázat esetén elkészítjük a pályázati elszámolást is;
 • Szakszerűen megtervezzük az Ön napkollektoros épületgépészeti rendszerét;
 • Beszerezzük és leszállítjuk a szükséges berendezéseket, alapanyagokat;
 • Elvégezzük a kivitelezést;
 • Rövid elméleti és gyakorlati oktatás formájában megtanítjuk Önnek könnyen kezelhető, új napkollektoros rendszere üzemeltetését;
 • Szükség esetén országos szervíz és karbantarási csoportunk elvégzi az Ön napkollektor rendszerén a megfelelő beavatkozásokat;
 • 100% garanciát biztosítunk a kivitelezett munkára, berendezésekre

Válassza a Solartis Kft-t és Ön gyorsabban, olcsóbban és kényelmesebben juthat napkollektor rendszeréhez.

Fontos!Keresse már most a Solartis Kft-t, hogy felkészülhessünk, szakszerűen összeállíthassuk és az elsők közt nyújthassuk be pályázati anyagát. Édeklődjön, jelentkezzen most: palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

ZBR Napkollektor pályázat 2016-ben magánszemélyeknek, társasházaknak az Új Széchenyi terv 2016 (ÚSZT 2016) keretében hamarosan...

— Miről olvashat oldalunkon? —

Aktuális lakossági napkollektor pályázati információk - Legújabb napkollektor pályázatok magánszemélyeknek.

— Napkollektor pályázati visszatekintő —

Legutóbb az Új Széchenyi Terv keretében meghírdetett ZBR programban 1.5 millió Ft fűtéskorszerűsítési támogatásra lehetett pályázni vissza nem térítendő állami támogatás formájában.

A magánszemélyeknek szóló napkollektor pályázat során a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meglévő fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdetett pályázatot a költségvetési keretből.

Az Új Széchenyi Terv alprogramjaként meghirdetett fűtéskorszerűsítési pályázat 2012 konstrukciójának célja az volt, hogy vissza nem térítendő állami támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A pályázat nyertesei a vissza nem térítendő állami támogatást kondenzációs kazánok; és/vagy napkollektorok vagy egyéb megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordíthatták. A fűtéskorszerűsítési támogatásra kizárólag magánszemélyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai adhattak be pályázatot.

ZBR napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
ZBR napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
Látta már napkollektoros referenciáinkat?

A fűtéskorszerűsítési és napkollektor pályázaton elnyerhető állami támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:

 • kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint lehetett;
 • Napkollektor vagy egyéb megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (hőszivattyú, brikett, pellet, faelgázosító kazán stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint volt pályázható.

A fűtéskorszerűsítő berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók voltak a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Fűtéskorszerűsítési és napkollektor pályázatot 2012. augusztus 27-től 2012. szeptember 7.-ig lehetett benyújtani.

Lemaradt a pályázatról? Szeretne a legközelebb időben értesülni? Jelentkezzen pályázatfigyelő szolgáltatásunra: palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

Fontos! FONTOS! A napkollektor pályázatok általában a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra. A pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek állami támogatásban, azon felül a benyújtott pályázatok elutasításra kerülnek.

Emlékeznek még? 2011-ben, az Új Széchenyi Terv keretén belül megjelent „Mi otthonunk felújítási és új otthonépítési alprogram” nevű ÚSZT-ZBR-MO-2011 kódszámú pályázatra. A magánszemélyeknek szóló napkollektor pályázat forrásai rekordidő, alig 3 nap alatt kimerültek.

TIPP: Ne várjon a pályázatnyitás első napjára, állítsa össze napkollektor pályázatát minél előbb és adja le az elsők között. Kérdése van? Kérje szakember segítségét!

Keresse már most a Solartis Kft-t, hogy felkészülhessünk és összeállíthassuk pályázati anyagát és az új napkollektor pályázatok elindulásával egy időben benyújthassuk azt! Tudja meg a szükséges lépéseket mielőbb: tegye fel kérdéseit most: palyazat@solartisnapkollektor.hu - Mindent intézünk Önnek!

KEOP napkollektor pályázat 2015-ban vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, intézményeknek

Aktuális vállalkozói, céges és önkormányzati napkollektor pályázati információk - Napkollektor pályázat vissza nem térítendő állami támogatással mikro-, kis-, középvállalkozásoknak és önkormányatoknak

Az új Széchenyi terv keretein belül 2013 február 11-től újra itt a kiemelt (60-100%-os) támogatást nyújtó KEOP 5.5.0 pályázatok. Az új 2013-as KEOP pályázatok keretein belül vállalkozások, önkormányzatok, költségvetési szervek, intézmények és nonprofit szervezetek igényelhetnek vissza nem térítendő állami támogatást 1-500 millió Ft összegben többségében az alábbi tevékenységi körökre:

 • Napenergia felhasználása hő és villamos energia termelésére
 • Biomassza felhasználás kapcsolt hő és villamos energia termelésre
 • Biogáz termelés és felhasználás
 • Geotermikus energia hasznosítása
 • Megújuló energiaforrások kombinálása
KEOP napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
Korábbi KEOP napkollektor pályázattal finanszírozott SOLARTIS napkollektorok
Látta már napkollektoros referenciáinkat?

A 2013 január 21-től újra megnyíló KEOP pályázatok véges anyagi kerettel rendelkeznek, elbírálásuk szigorú előírások szerint történik! A vissza nem térítendő állami támogatás sikeres elnyeréséhez pályázatíró szakemberre van szükség. A benyújtáshoz előkészítendő dokumentációk és tervek összeállítása sok időt vehet igénybe, ezért csak az időben benyújtott pályázati anyagok lehetnek igazán SIKERESEK!

Fontos!Keresse még időben a Solartis Kft-t, hogy pályázati anyagát összeállíthassuk és az új 2013-as KEOP napkollektor pályázatra benyújthassuk! Tegye meg a szükséges lépéseket mielőbb jelentkezzen most: palyazat@solartisnapkollektor.hu

Aktuális napkollektor pályázatok magánszemélyeknek vállalkozásoknak önkormányzatoknak

Ön most az éppen futó napkollektor pályázatokat böngészi. Kérem, az alábbi gombokra kattintva válasszon a pályázatok közül:

KEOP-2012-5.5.0/A Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása

A pályázatok benyújtása 2013. január 21-től lehetséges.

Kombinált, azaz megújuló energiák felhasználására és épületenergetikai fejlesztések javítására irányuló projekttípusokat együttesen tartalmazó projektek esetén tekintse meg a KEOP-2012-5.0.0-B pályázatot.

Mi a KEOP 2012 5.5.0/A támogatás célja?

A KEOP 2012 5.5.0/A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense – a végfelhasználás területén.

A KEOP 2012 5.5.0/A pályázati konstrukció hozzájárul az épületek (különös tekintettel a központi és helyi költségvetési szervek épületeire és az egyéb középületekre, valamint a vállalkozások üzemi és irodaépületeikre is), energia- takarékosság, - hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Kik pályázhatnak KEOP 2012 5.5.0/A támogatásra?

Jogi forma szerint

 • Vállalkozás - Kivéve mezőgazdasági szövetkezetek
 • Költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek - Kivéve képviselő-testületi hivatalok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek
 • Nonprofit szervezet - Kivéve pártok, lakásszövetkezetek, olyan egyházi szervezet, mely nem tartozik az Országgyűlés által elismert egyházhoz
 • Átmeneti és technikai besorolások - Kivéve megszűnt gazdálkodási forma egyéni(nem piaci) gazdasági tevékenység, technikai kóddal rendelkezők
 • Közoktatási intézmények (OM azonosítóval rendelkeznek)

Vállalkozás mérete szerint

Vállalkozások közül kizárólag:

Mikrovállakozásnak, kisvállakozásnak vagy középvállalkozásnak minősülő (1-249 fő) jogosultak pályázni;

Többségi önkormányzati/állami tulajdonú vállalkozások pályázhatnak.

Megjegyzés:

Egy pályázati évben egy pályázó több pályázatot is benyújthat, de egy projekt esetében csak egy pályázathoz nyújtható támogatás.

Milyen tevékenységek támogathatók a KEOP 2012 5.5.0/A pályázattal?

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport egészén.

Egymással érintkező épületekből álló épületcsoportok esetében az épületcsoportot alkotó egy-egy, vagy több épület felújítására külön is lehet pályázni.

Projekttípusok:

a) Utólagos külső hőszigetelés (valamennyi nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezet fűtetlen tér felé eső oldala, pl. külső fal, lapostető, padlásfödém, fűtött tetőteret határoló szerkezetek, alsó zárófödém árkád felett, alsó zárófödém fűtetlen pince felett, homlokzati üvegfal,de legalább a fűtött és fűtetlen terek közötti falak fűtetlen tér felé eső oldala), abban az esetben, ha a fűtési rendszer helységenkénti szabályozása megoldott, vagy annak megvalósítása jelen fejlesztés tárgyát képezi.

b) Utólagos belső oldali hőszigetelés a 7/2006 TNM rendelet 1§ (2) bekezdése szerinti épületek esetén. A fűtött tér felé eső oldal szigetelése esetén azonban az auditor részletes szöveges indoklása, és páratechnikai számítás csatolása szükséges.

c) Külső nyílászáró-csere/korszerűsítés (fa, fém, vagy PVC keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró, tető-felülvilágító, tetősík ablak, homlokzati üvegezetlen kapu, homlokzati vagy fűtött és fűtetlen terek közötti ajtó); abban az esetben, ha fűtési rendszer helységenkénti szabályozása megoldott, vagy annak megvalósítása jelen fejlesztés tárgyát képezi.

d) Hővisszanyerő szellőzés létesítése, amennyiben a pályázat a külső nyílászárók cseréjére is vonatkozik, vagy a nyílászárók megfelelnek a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 1. számú mellékletének 1. számú táblázata szerinti előírásoknak.

II. Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, illetve a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése:

Projekttípusok:

a) Hőtermelők cseréje korszerű, nagyhatásfokú berendezésekre (pl. alacsonyhőmérsékletű vagy kondenzációs kazánok beépítése, sugárzó fűtés kialakítása), kazánok égésfej-korszerűsítése tüzelési hatékonyság-növelés céljából,

b) Automatikus központi (hőforrás oldali) és helyi (hőleadó oldali) szabályozások kiépítése (Pl. termosztátok, szobatermosztátok vagy termosztatikus radiátorszelepek),

c) Fűtési- és használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, szabályozhatóvá tétele, egyedi mérési lehetőségek kialakítása, energiatakarékos megoldások alkalmazása (Pl.: napkollektorok, napkollektoros rendszerek korszerű szabályzással)

d) Hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése (Pl.: hőszivattyúk),

e) Kisléptékű, helyi kogeneráció, vagy trigeneráció kiépítése kizárólag saját felhasználásra, villamos és hőenergia értékesítés nélkül (Pl.: Saját erőmű lokális hőigény kielégítésére épületek hűtése, fűtése technologiai vízmelegítés stb.)

f) Hulladékhő hasznosítási lehetőségek kiaknázása (Pl.: hőcserélők, hőcserélős rendszerek kiépítése),

g) Gőz hőhordozó közeg váltása forró vízre (Pl.: hőcserélővel),

h) A hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése (Pl.: hűtési, fűtési osztó gyűjtők kiépítése)

i) Távhőrendszerre való csatlakozás feltételeinek megteremtése (Pl.: fogadó helység (gépészeti helység) kialakítása; mérőszakaszok, hitelesített mérők kiépítése; hmv fűtési hőcserélők telepítése)

Kötelező elemek:

a) Fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése esetén az energiahordozó és/vagy a hőfogyasztás elkülönített mérését lehetővé tevő mérőműszereket (hőmennyiségmérők,áramlásmérők stb.) kell beépíteni.

b) Fűtési rendszerek korszerűsítése esetén, ha az épület rendeltetése megkívánja, heti időprogramok beállítására alkalmas szabályozási rendszert (Pl. elektronikus szabályzók, vezérlő elektronikák segítségével) kell kialakítani. Például oktatási jellegű intézmények, irodaépületek, stb.

III. Világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása:

Projekttípusok:

a) Fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje,

b) Kültéri és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások (pl. szakaszolások, mozgásérzékelők) kialakítása,n amennyiben energia-megtakarítást eredményeznek;

A fenti I.; II.; III.; alpontok szerinti tevékenységek egymással szabadon kombinálhatók.

IV. Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

A közvilágítás energiafelhasználásának csökkentése (a közvilágítással kapcsolatos kötelező feladatok ellátásával megbízott pályázó esetében): a lámpatestek, fényforrások, előtétek és az energiamegtakarítás szempontjából indokolt vezetékek felújítása, vagy cseréje. (Új közvilágítási oszlopok építése vagy a meglévő oszlopok cseréje nem támogatható.)

Hol vehetem igénybe a KEOP 2012 5.5.0/A támogatást?

Támogatásra a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztésesket is beleértve, az ország teljes területe (Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye) jogosult.

Hány százaléka finanszírozható a projektnek maximálisan a KEOP 2012 5.5.0/A pályázat keretein belül?

Min. 10%, max. az alábbiak szerint:

PályázóTámogatás maximális mértéke
Mikro-, kis- és középvállalkozás60%
Többségi állami/önkormányzati tulajdonú vállalkozás60%
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények85%
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények esetében, amennyiben a projekt vállalkozási tevékenységhez kapcsolódik60%
Nonprofit szervezet60%
Önkormányzati közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet85%
Állami közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet100%

Maximálisan mekkora összeg nyerhető el KEOP 2012 5.5.0/A pályázattal?

 • Min. 1 millió Ft, max. 500 millió Ft,
 • Kivéve vállalkozások esetében: min. 1 millió Ft, max. 50 millió Ft.

Hogyan jelentkezhetek a KEOP 2012 5.5.0/A pályázatra?

A pályázatok benyújtásához előzetes regisztrációra van szükség. A pályázat az előzetes regisztrációs eljárás során meghatározott munkanapon vagy azt követően nyújtható be, ez az időpont az előzetes regisztrációk sorrendje, valamint a pályázatok befogadását biztosító kapacitások figyelembe vételével kerül meghatározásra, és nem lehet korábban, mint az előzetes regisztrációt követő 20. nap.

KEOP-2012-5.5.0/B Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

A pályázatok benyújtása 2013. január 21-től lehetséges.

A nem kombinált energiahatékonyság javítására vonatkozó projektek esetén tekintse meg a KEOP-2012-5.0.0-A pályázatot.

Mi a KEOP 2012 5.5.0/B támogatás célja?

A KEOP 2012 5.5.0/B pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

A KEOP 2012 5.5.0/B pályázati konstrukció hozzájárul az épületek energiatakarékosság, energiahatékonyság és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Kik pályázhatnak KEOP 2012 5.5.0/B támogatásra?

Jogi forma szerint

 • Vállalkozás - Kivéve mezőgazdasági szövetkezetek
 • Költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek - Kivéve képviselő-testületi hivatalok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek
 • Nonprofit szervezet - Kivéve pártok, lakásszövetkezetek, olyan egyházi szervezet, mely nem tartozik az Országgyűlés által elismert egyházhoz
 • Átmeneti és technikai besorolások - Kivéve megszűnt gazdálkodási forma egyéni(nem piaci) gazdasági tevékenység, technikai kóddal rendelkezők
 • Közoktatási intézmények (OM azonosítóval rendelkeznek)

Vállalkozás mérete szerint

Vállalkozások közül kizárólag:

Mikrovállakozásnak, kisvállakozásnak vagy középvállalkozásnak minősülő (1-249 fő) jogosultak pályázni;

A többségi önkormányzati/állami tulajdonú vállalkozások jogosultak pályázni.

Megjegyzés:

Egy pályázati évben egy pályázó több pályázatot is benyújthat, de egy projekt esetében csak egy pályázathoz nyújtható támogatás.

Milyen megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek támogathatók a KEOP 2012 5.5.0/B pályázattal?

I. Napkollektorok alkalmazása használati melegvíz igény részbeni vagy teljes kielégítése céljából és/vagy fűtésrásegítésre

Napsugárzás energiatartalmát felvevő berendezések és kapcsolódó szerkezeti elemek, használati melegvíz és/vagy fűtési rendszerhez való kapcsolódáshoz, rendszerben működéshez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése, szükséges épület-átalakítások.

Pl. napkollektor (vákuumcsöves napkollektor, CPC kollektor, síkkollektor stb.) és tartóelemei, kollektorköri vezérlőegység, termosztatikus szabályozószelep, tágulási tartály, hőcserélős melegvíztároló, hőátadó rendszer gépészeti elemei, szükséges gépészeti elemek, szigetelt csővezeték rendszer, szivattyú blokk.

II. Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó azaz szigetüzemű) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához.

a) Hálózatra kapcsolódó fotovoltaikus rendszerek. Napenergia hasznosító berendezések és azok rögzítő rendszere, villamosenergia hálózathoz kapcsolódásához és a rendszerrel való műszakilag biztonságos működéshez szükséges eszközök, akkumulátor és hálózati elemek (Például napelem, állványzat, inverter, akkumulátor).

b) Hálózatra nem kapcsolódó fotovoltaikus rendszerek. Napenergia hasznosító berendezések, azok rögzítő rendszere, fogyasztó egységekhez, illetve sziget üzemmódú hálózathoz való kapcsolódás, a fogyasztó egységekkel való műszakilag biztonságos működéshez szükséges eszközök és hálózati elemek, villamosenergia tároló egységek (akkumulátorok).

III. Biomassza, azon belül mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes) felhasználása fűtésre és/vagy fűtésrásegítésre

Biomassza kazán, ennek kapcsolódása HMV és fűtési rendszerhez, az alapanyag előkészítéséhez és raktározásához szükséges eszközök, berendezések és építmények füstgáztisztító, porleválasztó, kéményrendszer, hamukihordó, automatikus tüzelőanyag adagoló, valamint, a visszamaradó anyagok mezőgazdasági célú hasznosításra történő előkészítéséhez szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.

IV. Hőszivattyú alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati melegvíztermelésre

Villamos valamint gázmotoros hajtású, és abszorpciós hőszivattyús rendszerek melyek primerenergia felhasználásból számított szezonális teljesítménytényezője (SPFprim) legalább 1,3 vagy annál magasabb.

Támogatható tevékenységek:

 • Hőszivattyús rendszerek kialakítása
 • Hőszivattyú berendezés telepítése
 • Primer és szekunder oldal kialakítása, telepítése, beüzemelése
 • Geothermal heat response test
 • Monitoring rendszer kialakítása és telepítése mellyel a COP, SPF értékek számíthatók és ellenőrizhetők az energetikai tanulmány szerint.
 • A hőszivattyú energiaellátását biztosító energiavételezési és csatlakozási pont(ok) kialakítása

V. Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíz-termelésre

Meglévő geotermikus hőhasznosító rendszer kapacitás, vagy hatékonyság növelésével új fogyasztók bekapcsolása és/vagy kaszkád rendszer kialakítása, amennyiben az a hazai megújuló energia felhasználás növelésével jár.

Támogatható tevékenységek:

 • Hőigényt kielégítő, meglévő, közepes vagy alacsony entalpiájú termálvizes rendszerek bővítése, többlépcsőssé alakítása.
 • Új fogyasztók kaszkád rendszerbe történő bekapcsolása

Milyen energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek támogathatók a KEOP 2012 5.5.0/B pályázattal?

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport egészén.

Egymással érintkező épületekből álló épületcsoportok esetében az épületcsoportot alkotó egy-egy, vagy több épület felújítására külön is lehet pályázni.

Projekttípusok:

a) Utólagos külső hőszigetelés (valamennyi nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezet fűtetlen tér felé eső oldala, pl. külső fal, lapostető, padlásfödém, fűtött tetőteret határoló szerkezetek, alsó zárófödém árkád felett, alsó zárófödém fűtetlen pince felett, homlokzati üvegfal,de legalább a fűtött és fűtetlen terek közötti falak fűtetlen tér felé eső oldala), abban az esetben, ha a fűtési rendszer helységenkénti szabályozása megoldott, vagy annak megvalósítása jelen fejlesztés tárgyát képezi.

b) Utólagos belső oldali hőszigetelés a 7/2006 TNM rendelet 1§ (2) bekezdése szerinti épületek esetén. A fűtött tér felé eső oldal szigetelése esetén azonban az auditor részletes szöveges indoklása, és páratechnikai számítás csatolása szükséges.

c) Külső nyílászáró-csere/korszerűsítés (fa, fém, vagy PVC keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró, tető-felülvilágító, tetősík ablak, homlokzati üvegezetlen kapu, homlokzati vagy fűtött és fűtetlen terek közötti ajtó); abban az esetben, ha fűtési rendszer helységenkénti szabályozása megoldott, vagy annak megvalósítása jelen fejlesztés tárgyát képezi.

d) Hővisszanyerő szellőzés létesítése, amennyiben a pályázat a külső nyílászárók cseréjére is vonatkozik, vagy a nyílászárók megfelelnek a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 1. számú mellékletének 1. számú táblázata szerinti előírásoknak.

II. Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, illetve a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése:

Projekttípusok:

a) Hőtermelők cseréje korszerű, nagyhatásfokú berendezésekre (pl. alacsonyhőmérsékletű vagy kondenzációs kazánok beépítése, sugárzó fűtés kialakítása), kazánok égésfej-korszerűsítése tüzelési hatékonyság-növelés céljából,

b) Automatikus központi (hőforrás oldali) és helyi (hőleadó oldali) szabályozások kiépítése (Pl. termosztátok, szobatermosztátok vagy termosztatikus radiátorszelepek),

c) Fűtési- és használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, szabályozhatóvá tétele, egyedi mérési lehetőségek kialakítása, energiatakarékos megoldások alkalmazása (Pl.: napkollektorok, napkollektoros rendszerek korszerű szabályzással)

d) Hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése (Pl.: hőszivattyúk),

e) Kisléptékű, helyi kogeneráció, vagy trigeneráció kiépítése kizárólag saját felhasználásra, villamos és hőenergia értékesítés nélkül (Pl.: Saját erőmű lokális hőigény kielégítésére épületek hűtése, fűtése technologiai vízmelegítés stb.)

f) Hulladékhő hasznosítási lehetőségek kiaknázása (Pl.: hőcserélők, hőcserélős rendszerek kiépítése),

g) Gőz hőhordozó közeg váltása forró vízre (Pl.: hőcserélővel),

h) A hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése (Pl.: hűtési, fűtési osztó gyűjtők kiépítése)

i) Távhőrendszerre való csatlakozás feltételeinek megteremtése (Pl.: fogadó helység (gépészeti helység) kialakítása; mérőszakaszok, hitelesített mérők kiépítése; hmv fűtési hőcserélők telepítése)

Kötelező elemek:

a) Fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése esetén az energiahordozó és/vagy a hőfogyasztás elkülönített mérését lehetővé tevő mérőműszereket (hőmennyiségmérők,áramlásmérők stb.) kell beépíteni.

b) Fűtési rendszerek korszerűsítése esetén, ha az épület rendeltetése megkívánja, heti időprogramok beállítására alkalmas szabályozási rendszert (Pl. elektronikus szabályzók, vezérlő elektronikák segítségével) kell kialakítani. Például oktatási jellegű intézmények, irodaépületek, stb.

III. Világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása:

Projekttípusok:

a) Fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje,

b) Kültéri és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások (pl. szakaszolások, mozgásérzékelők) kialakítása,n amennyiben energia-megtakarítást eredményeznek;

A fenti I.; II.; III.; alpontok szerinti tevékenységek egymással szabadon kombinálhatók.

IV. Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

A közvilágítás energiafelhasználásának csökkentése (a közvilágítással kapcsolatos kötelező feladatok ellátásával megbízott pályázó esetében): a lámpatestek, fényforrások, előtétek és az energia-megtakarítás szempontjából indokolt vezetékek felújítása, vagy cseréje. (Új közvilágítási oszlopok építése vagy a meglévő oszlopok cseréje nem támogatható.)

Hol vehetem igénybe a KEOP 2012 5.5.0/B támogatást?

Támogatásra a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztésesket is beleértve, az ország teljes területe (Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye) jogosult.

Adott projekt maximálisan hány százalékban finanszírozható KEOP 2012 5.5.0/B pályázat keretein belül?

Min. 10%, max. az alábbiak szerint:

PályázóTámogatás maximális mértéke
Mikrovállakozás, kisvállalkozás és középvállalkozás60%
Többségi állami/önkormányzati tulajdonú vállalkozás60%
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények85%
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények esetében, amennyiben a projekt vállalkozási tevékenységhez kapcsolódik60%
Nonprofit szervezet60%
Önkormányzati közfeladatot ellátó nonprofit szervezet85%
Állami közfeladatot ellátó nonprofit szervezet100%

Maximálisan mekkora összeg nyerhető el KEOP 2012 5.5.0/B pályázattal?

 • Min. 1 millió Ft, max. 500 millió Ft,
 • Kivéve vállalkozások esetében: min. 1 millió Ft, max. 50 millió Ft.

Hogyan lehet KEOP 2012 5.5.0/B pályázatra jelentkezni?

A pályázatok benyújtásához előzetes regisztrációra van szükség. A pályázat az előzetes regisztrációs eljárás során meghatározott munkanapon vagy azt követően nyújtható be, ez az időpont az előzetes regisztrációk sorrendje, valamint a pályázatok befogadását biztosító kapacitások figyelembe vételével kerül meghatározásra, és nem lehet korábban, mint az előzetes regisztrációt követő 20. nap.

KEOP 2011 4.9.0. Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

A KEOP 2011 4.9.0 pályázat státuszai:

 • 2012. október 12-től a pályázatok benyújtása újra lehetséges
 • 2011. május 4-től a pályázat felfüggesztve
 • 2011. március 1-től a pályázatok benyújtása folyamatosan lehetséges

KEOP 2011 4.9.0 - Támogatás célja

A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság valamint megújuló energiafelhasználás fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és - a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense - a végfelhasználás területén.

KEOP 2011 4.9.0 - Pályázók köre

Jogi forma

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

Vállalkozás (1, 2)

 • Jogi személyiségű vállalkozás (1) - Kivéve lakásszövetkezetek és mezőgazdasági szövetkezetek
 • Jogi személyiség nélküli vállalkozás (2)

Költségvetési szerv (3)

 • Költségvetési szerv és intézménye (3)

Nonprofit szervezet (5, 6)

 • Jogi személyiségű nonprofit szervezet (5) - Kivéve pártok
 • Kivéve jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet (6)

Átmeneti technikai besorolások (7,8,9 )

 • Egyéb gazdasági szervezet (7) - Kivéve 7.3 megszűnt gazdálkodási forma (7.3)
 • Egyéni (nem piaci) gazdasági tevékenység (8)
 • Technikai kóddal rendelkezik (9)

Valamint:

 • Közoktatási intézmények (OM azonosítóval rendelkeznek)
 • felsőoktatási intézmények (államilag elismert)

Jelen konstrukció keretében konzorciumok nem pályázhatnak.

Iparág

Nem részesülhet támogatásban olyan szervezet, amely nettó árbevételének vagy bevételének több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: 01.11-03.22) teszi ki.

KEOP 2011 4.9.0 - Kizáró okok, speciális feltételek

 • Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére, akinek, vagy amelynek a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) törvényben előírt legkisebb mértéke alá csökkent.
 • Nem támogathatók a 1080/2006/EK rendelet 7. cikk (2) bekezdésének a) pontjában említett lakásberuházási tevékenységek.
 • Vállalkozások esetében a termelési technológiához kapcsolódó energetikai beruházások nem támogathatók.

KEOP 2011 4.9.0 - Támogatható tevékenységek köre

A konstrukció keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló (továbbiakban: kombinált projekt) projektet lehet benyújtani. A benyújtott kombinált pályázatok esetében mind a megújuló energia felhasználásra, mind az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész aránya - alátámasztottan - el kell hogy érje legalább a 25%-ot a projekt elszámolható költségén belül.

Kombinált projekt csak abban az esetben támogatható, amennyiben a megújuló energiafelhasználásra vonatkozó projektrész is a korszerűsítésre kerülő épület hő-és/ vagy villamosenergia-ellátását szolgálja.

A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek:

1. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport egészén:
 • utólagos külső hőszigetelés
 • külső nyílászáró-csere
 • hővisszanyerő szellőzés létesítése

Egymással érintkező épületekből álló épületcsoportok esetében az épületcsoportot alkotó egy-egy, vagy több épület felújítására külön is lehet pályázni.

2. Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, illetve a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése:
 • Kazánok cseréje korszerű, nagyhatásfokú berendezésekre (pl. alacsonyhőmérsékletű vagy kondenzációs kazánok beépítése, sugárzó fűtés kialakítása), kazánok égésfej-korszerűsítése tüzelési hatékonyság-növelés céljából
 • Automatikus központi (hőforrás oldali) és helyi (hőleadó oldali) szabályozások kiépítése,
 • Fűtési-és használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, szabályozhatóvá tétele, egyedi mérési lehetőségek kialakítása, energiatakarékos megoldások alkalmazása,
 • Hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése,
 • Kisléptékű, helyi kogeneráció, vagy trigeneráció kiépítése,
 • Hulladékhő hasznosítási lehetőségek kiaknázása,
 • Gőz hőhordozó közeg váltása forró vízre,
 • A hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése,
 • Távhőrendszerre való csatlakozás feltételeinek megteremtése,
 • Technológiai berendezések (étkeztetés, mosás, szárítás, vasalás, stb.) energetikai korszerűsítése, vagy cseréje a meglevőnél jobb energetikai hatásfok és kisebb energiafelhasználás biztosítása céljából
3. Világítási rendszerek korszerűsítése:
 • Fényforrások világítótestek és előtétek cseréje,
 • Kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások (pl. szakaszolások, mozgásérzékelők) kialakítása, amennyiben energia-megtakarítást eredményeznek;
A fenti 1; 2; 3; alpontok szerinti tevékenységek egymással szabadon kombinálhatók.

B) Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek:

Az előzőekben felsorolt projekttípusok e pályázati konstrukció keretében csak az alábbiakban felsorolt megújuló energia hasznosítási technológiákkal kombinált projektek formájában támogathatók.

Az "A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek" alfejezet 1) és 2) alpontjaiban felsorolt tevékenységek projekttípusai a következő megújuló energia technológiákkal kombinálhatók (akár több megújuló energia technológiával is):

 • napkollektorok alkalmazása használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre,
 • Biomassza, azon belül mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználása melegvíz termelésre, fűtésre és/vagy fűtésrásegítésre
 • geotermáikus energia hasznosítása
 • hőszivattyú alkalmazása használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre.

Az "A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek" alfejezet 3) alpontjában felsorolt tevékenység projekttípusai a következő megújuló energia technológiákkal kombinálhatók (akár több megújuló energia technológiával is):

 • napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához.
  • Hálózatra kapcsolódó fotovoltaikus rendszerek.
  • Hálózatra nem kapcsolódó fotovoltaikus rendszerek.

KEOP 2011 4.9.0 - Projekt területi korlátozása

A projekt megvalósítási helyszíne nem lehet a Közép-Magyarországi régióban (Budapest és Pest megye).

KEOP 2011 4.9.0 - Támogatás mértéke

Régió (megvalósítás helyszíne) Vállalkozások Költségvetési szervekés intézményeik, közoktatási és felsőoktatás intézmények, valamint non-profit szervezetek Költségvetési szervekés intézményeik, közoktatási és felsőoktatási intézmények, valamint non-profit szervezetek LHH kistérségben Mikro és kisvállalat LHH kistérségben Középvállalat LHH kistérségben
Észak-Magyarország 50% 60% 70% 70% 60%
Észak-Alföld 50% 60% 70% 70% 60%
Dél-Alföld 50% 60% 70% 70% 60%
Közép-Dunántúl KKV: 50%
Egyéb: 40%
60% 70% 60% 50%
Dél-Dunántúl 50% 50% 60% 70% 70% 60%
Nyugat-Dunántúl 30%
mikro és kisvállalat: 50%
középvállalat: 40%
60% 70% 50% 40%
Közép-Magyarország 30%
mikro és kisvállalat: 50%
középvállalat: 40%
60% - - -

A "31 Központi költségvetési szerv és intézménye" KSH kódú kedvezményezettek, valamint a nem költségvetési szerv formájában működő állami kedvezményezettek esetében a támogatás mértékének felső maximuma 100%!

KEOP 2011 4.9.0 - Támogatás összege

A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege min. 1 millió, max. 500 millió Ft, Az Egészségügyi Minisztérium fenntartása és irányítása alatt álló, központi költségvetésből finanszírozott, önállóan működő és gazdálkodó, országos hatáskörű egészségügyi ellátó intézmények esetében, beleértve az Országos Mentőszolgálatot is, 1 -800 millió Ft lehet.

A közösségi jog értelmében vett vállalkozások esetében a támogatás maximális összegére vonatkozóan további korlát, hogy a jelen pályázati konstrukcióban elnyert támogatás valamint az adott és az elmúlt két pénzügyi év időszakában kapott csekély összegű valamint de minimis támogatás összege nem haladhatja meg az 500 000 eurót.

Lezárult megújuló energia pályázatok magánszemélyeknek vállalkozásoknak önkormányzatoknak

Ön most a lezárult napkolletkor pályázatokat böngészi. Kérem, az alábbi gombokra kattintva válasszon a pályázatok közül:

Új Széchenyi Terv: Fűtéskorszerűsítési pályázat magánszemélyeknek 2012 (ÚSZT-FŰTÉSKOR/2012)

Társasházak és családi házak vissza nem térítendő állami támogatása napkollektor és egyéb megújuló energia hasznosító fűtési rendszerek (hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) és/vagy kondenzációs gázkazán beszerzésére és telepítésére magánszemélyeknek.

A 2012-es fűtéskorszerűsítési támogatás célja:

A meglévő lakóépületek energiahatékonyságának javítását célzó, valamint széndioxid kibocsátásának csökkentését eredményező kondenzációs kazántechnológiát alkalmazó és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek (épületek fűtésére, használati melegvíz előállítására szolgáló, vagy az előbbi célokat kombináló többcélú korszerű hőellátó rendszerek) beszerzése és telepítése.

A 2012-es fűtéskorszerűsítési pályázat jellege:

A rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználása vissza nem térítendő, utófinanszírozású állami támogatás formájában.

A fűtéskorszerűsítési pályázat 2012 forrása:

A fűtéskorszerűsítés pályázat meghirdetésekor a vissza nem térítendő támogatásrarendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint.

A fűtéskorszerűsítési pályázat 2012- n részt vehetnek:

A 2012-es fűtéskorszerűsítés pályázati forrásból állami támogatást kaphatnak:

Azon magánszemélyek, akik a fűtéskorszerűsítési pályázattal érintett lakott lakóingatlan tulajdonosai. A 2012-es fűtéskorszerűsítés pályázattal érintett lakóingatlan lehet:

 • láncház,
 • sorház,
 • ikerház,
 • családi ház, valamint
 • társasház maximum 4 lakásig, az építési technológiától függetlenül

Az egyes lakóegységek, lakások fűtéskorszerűsítésre külön is benyújthatnak pályázatot, amennyiben önálló (lakásfűtő, hűtő, használati melegvíz-termelől) gépészeti egységgel rendelkeznek.

Építési év korlát:

A Új Széchenyi Terv keretében kiírt fűtéskorszerűsítési pályázat 2012-ben az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelethez igazítva a 2006. december 31-ig kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkező lakóépületek vehetnek részt.

A 2012-es Fűtéskorszerűsítési pályázatban támogatható tevékenységek köre:

Mindazon munkálatok részesülhetnek vissza nem térítendő állami támogatásban, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítás és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva:

 • Fűtéskorszerűsítés, hőtermelő berendezés cseréje kondenzációs gázkazán beépítéssel vagy,
 • Fűtéskorszerűsítés, napkollektor vagy egyéb megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) kiépítésével, mely kiegészülhet kondenzációs gázkazán beépítéssel.

Állami támogatás igényelhető továbbá a járulékos munkálatok, mint kéményátépítés, az energetikai tanúsításelkészítésének, valamint a tervezési és az engedélyeztetési és a szükséges szakhatósági költségek finanszírozására.

Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a fűtéskorszerűsítési támogatásszempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet.

Fűtéskorszerűsítési állami támogatás igényelhető továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíjára, mely a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség 30 %-ánál nem lehet több.

A 2012-es Fűtéskorszerűsítési pályázattal elnyerhető támogatás:

A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

 • Fűtési rendszer korszerűsítése kondenzációs kazán beépítésével:

  40 %-os támogatási intenzitás: legalább 25 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarítással, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 850 000 forint lehet.

 • Fűtéskorszerűsítés napkollektorral vagy egyéb megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) kötelező alkalmazásával, amely kiegészülhet kondenzációs gázkazán telepítéssel:

  40 %-os a támogatási intenzitás: legalább 40 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarításnál és kötelezően alkalmazandó napkollektorral vagy egyéb megújuló energia hasznosító hőtermelő berendezéssel, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 1,5 millió forint lehet.

A fűtéskorszerűsítési pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények:

A pályázatok benyújtása kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton történhet.

A 2012-es fűtéskorszerűsítési pályázat benyújtásának időpontja, határideje:

A Napkollektor pályázatot 2012. augusztus 27-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

A 2012 agusztusi fűtéskorszerűsítés pályázatok elbírálása:

A fűtéskorszerűsítési pályázatok a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra és a befogadott pályázatok elbírálása szakaszos rendszerben történik. A pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek állami támogatásban azon felül a benyújtott pályázatok elutasításra kerülnek.

ÚSZT-ZBR-NAP-2012: Új Széchenyi Terv / Zöld Beruházási Rendszer / Napkollektor 2012 pályázat

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázatot 2011. október 25-től 2012. május 15. 24:00 óráig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 támogatás célja

A meglévő lakóépületek, társasházak széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező valamint energiahatékonyság javítását célzó napenergia hasznosító rendszerek (használati melegvíz előállításra, épületfűtésre, vagy az előbbi célok kombinált, esetleg egyéb hőigények kielégítésére is szolgáló, többcélú napkollektoros rendszerek) beszerzése és telepítése.

A napkollektor pályázat 2012 során telepítendő napkollektor rendszernek szervesen illeszkednie kell az épület meglévő gépészeti rendszeréhez és egész évben működőképesnek kell lennie.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 támogatás forrása

A ZBR rendelkezésre álló pénzeszközeinek felhasználása vissza nem térítendő utófinanszírozású támogatás formájában történik.

A napkollektor pályázat 2012 meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2,97 milliárd Ft.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 támogatásra pályázók köre

Jelen pályázati forrásból napkollektorra támogatást kaphatnak:

Lakóingatlanok építési technológiától függetlenül

 • természetes személyek (magánszemélyek)
 • társasházak max. 12 lakás/albetét

A napkollektor pályázaton kizárólag teljes épület vehet részt

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 keretében támogatható tevékenységek köre

Napkollektor rendszer telepítése, amely az alábbi elemekből áll:

1) napkollektor;

2) napkollektorhoz csatlakozó elemek, ami jellemzően a következő fő egységekből áll:

 • a beépítési módtól függően kialakított, statikailag méretezett rögzítő vagy gyári napkollektor tartószerkezet,
 • használati melegvíz és/vagy puffer tároló, szükség szerint kiegészítő elektromos-, vagy hőcserélős fűtéssel,
 • hőmérséklet-szabályozó automatika-vezérlés,
 • (solar) keringtető szivattyú
 • kiegészítő elemek:
  • csővezetékek a primer köri fűtővíz (fagyálló folyadék) szállítására,
  • a napkollektoros rendszerhez csatlakozó egyéb szekunder köri csővezetékek,
  • szigetelő lemezek, csőhéjak,
  • biztonsági szerelvények,
  • zárt tágulási tartály,
  • szabályozó és elzáró szerelvények,
  • mérő és ellenőrző műszerek,
  • fagyálló folyadék (EU biztonsági adatlappal rendelkező), fagyvédelmi funkció szükséges.

3) munkadíj, amely a napkollektor támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 30%-ánál nem lehet több.

A napkollektor rendszer telepítését kizárólag az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (továbbiakban: ÉMI Nonprofit Kft.) által regisztrált kivitelező végezheti el.

Megjegyzés: A Solartis Kft az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., vagyis ÉMI által regisztrált kivitelező.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 keretében elnyerhető támogatás

A napkollektor támogatás formája: vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás, amely lakóegységenként (lakásonként) igényelhető.

A napkollektor támogatás mértéke nem lehet több a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 50%-ánál. A támogatás felső határa maximum 800.000 Ft/lakás támogatás lehet.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 támogatás igénylési periódusa

Napkollektor pályázatot 2011. október 25-től 2012. május 15. 24:00 óráig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani.

Az ÚSZT ZBR Napkollektor pályázat 2012 támogatás költségei

A napkollektorra pályázókat pályázati díj nem terheli.

Fontos!A napkollektor pályázatok benyújtásával kapcsolatos további tudnivalókról érdeklődjön munkatársunknál a 30/969-9960 számon.
Indítsa el pályázati igénylését akár MOST!

KEOP 2011 4.2.0/A Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal

A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től folyamatosan lehetséges.

KEOP 2011 4.2.0/A - Támogatás célja

A konstrukció ösztönözni és támogatni kívánja a helyi energiaigényt, megújuló energiaforrásokból kielégítő eszközbeszerzések megvalósulását, melyek érdekében jelen konstrukció keretében támogathatott technológiák a következőek:

 • napkollektoros rendszerek
 • szilárd biomassza (apríték, pellet, darabosfa, faelgázosító) kazánok
 • hőszivattyús rendszerek telepítése.

KEOP 2011 4.2.0/A - Pályázók köre

Jogi forma

 • VÁLLALKOZÁSOK (kivéve lakásszövetkezet, mezőgazdasági szövetkezet)
 • KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK és intézményeik
 • NONPROFIT SZERVEZET és intézményeik (kivéve pártok és jogi személyiség nélküli nonprofit szervezetek)
 • ÁTMENETI ÉS TECHNIKAI BESOROLÁSOK (Egyéb gazdasági szervezet)
 • Közoktatási intézmények, amelyek rendelkeznek OM azonosítóval
 • Felsőoktatási intézmények (államilag elismert)

Iparág

Nem részesülhet támogatásban olyan szervezet, amely a jóváhagyott, utolsó éves beszámoló vagy SZJA-/EVA bevallás alapján meghatározott nettó árbevételének vagy bevételének több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: 01.11-03.22) teszi ki.

KEOP 2011 4.2.0/A - Kizáró okok, speciális feltételek

 • saját tőkéje negatív vagy a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent (legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján
 • nem rendelkezik a projekt megvalósításának elindításához szükséges legalább elvi szintű engedélyek közül a relevánsakkal: környezetvédelmi és építési engedélyek, geotermikus/hőszivattyús projekt esetén vízjogi létesítési/bányakapitánysági engedély

KEOP 2011 4.2.0/A - Támogatható tevékenységek köre

Az alábbi eszközök beszerzésére, valamint a hozzá kapcsolódó felmérési, beszerelési, bontási, kivitelezési költségekre, lehet pályázni: napkollektor, biomassza kazán, és hőszivattyús endszerekre, ezek telepítésére, az energetikai auditra, valamint a szükséges tanúsítások megszerzésére.

1. Fűtési energiaigény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból

a. Kötelező elemek:
 • i. energetikai audit elvégzése projekt-megvalósítás előtt és auditori ellenjegyzés a megvalósulás után
 • ii. épületenergetikai számítás elkészítése és az épületenergetikai tanúsítvány kiállítása
b. Választható elemek:
 • i. Napkollektor rendszer telepítése
 • ii. Szilárd biomassza alapú energetikai rendszer kialakítása
 • iii. Hőszivattyús rendszerek telepítése

2. Használati melegvíz igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból

a. Kötelező elemek:
 • i. energetikai auditori ellenjegyzés a megvalósulás után (XI. melléklet szerint)
b. Választható elemek:
 • i. Napkollektor rendszer telepítése
 • ii. Szilárd biomassza alapú energetikai rendszer kialakítása
 • iii. Hőszivattyús rendszerek telepítése

3. Gazdasági-termelési folyamat közvetlen hőigényének részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból

a. Kötelező elemek:
 • i. energetikai audit elvégzése projekt-benyújtás előtt és energetikai auditori ellenjegyzés a megvalósulás után
b. Választható elemek:
 • i. Napkollektor rendszer telepítése
 • ii. Szilárd biomassza alapú energetikai rendszer kialakítása
 • iii. Hőszivattyús rendszerek telepítése

4. Villamosenergia termelés napelemes rendszer segítségével

a. Kötelező elemek:
 • i. energetikai auditori nyilatkozat a projekt megvalósulása után
b. Választható elem:
 • i. Napelemes rendszer telepítése

Egy pályázat keretében több tevékenység, kombináltan is pályázható (több választható elem).

A kötelező audit/tanusítás költségei elszámolhatóak az alábbiak szerint:

Audit / tanúsítás költségei (max. 4%-a, de nem több, mint 3 millió Ft)

Amennyiben a projekt csak használati melegvíz előállító rendszerek kialakítására/bővítésére irányul megújuló energiával, akkor nincsen szükség teljes körű auditra. Ebben az esetben az auditra elszámolható költség max. 150 000 Ft+ÁFA.

KEOP 2011 4.2.0/A - Projekt területi korlátozása

Támogatásra a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztés kivételével az ország teljes területe jogosult.

KEOP 2011 4.2.0/A - Támogatás mértéke

Régió (megvalósítás helyszíne) Vállalkozások Költségvetési szervek és intézményeik Nonprofit szervezetek Mikro és LHH kistérségben Középvállalat LHH kistérségben
DA, DD, ÉA,ÉM 50% 85% 60% 60% 60%
KD KKV:50%
Egyéb: 40%
85% 60% 60% 50%
NYD Mikro és kisv: 50%
Középv: 40%
Egyéb: 30%
85% 60% 50% 40%

Központi költségvetési szervek és intézményeik, és a nem költségvetési szerv formájában működő állami kedvezményezettek esetén max. 100%.

KEOP 2011 4.2.0/A - Támogatás összege:

minimum 1 millió, maximum 50 millió Ft

KEOP 2011 4.2.0/B Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal

A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től folyamatosan lehetséges.

KEOP 2011 4.2.0/B - Támogatás célja

A konstrukció ösztönözni és támogatni kívánja az energiaigényt helyi, megújuló energiaforrásokból kielégítő beruházások megvalósulását, elsősorban az önkormányzati és nonprofit szektor intézményeiben, másodsorban kis és középvállalkozások gazdasági termelési folyamataihoz kapcsolódóan, valamint a távfűtési rendszerek megújuló energia alapon történő teljes vagy részleges energiaellátását.

KEOP 2011 4.2.0/B - Pályázók köre

Jogi forma

 • Vállalkozások (kivéve lakásszövetkezet, mezőgazdasági szövetkezet)
 • Költségvetési szervek és intézményeik
 • Nonprofit szervezet és intézményeik (kivéve pártok és jogi személyiség nélküli nonprofit szervezetek)
 • Átmeneti és technikai besorolások (Egyéb gazdasági szervezet)
 • Közoktatási intézmények, amelyek rendelkeznek OM azonosítóval
 • Felsőoktatási intézmények (államilag elismert)

Iparág

Nem részesülhet támogatásban olyan szervezet, amely a jóváhagyott, utolsó éves beszámoló vagy SZJA/EVA bevallás alapján meghatározott nettó árbevételének vagy bevételének több mint 50%át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: 01.1103.22) teszi ki.

KEOP 2011 4.2.0/B - Kizáró okok, speciális feltételek

 • saját tőkéje negatív vagy a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent (legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján
 • nem rendelkezik a projekt megvalósításának elindításához szükséges legalább elvi szintű engedélyek közül a relevánsakkal: környezetvédelmi és építési engedélyek, geotermikus/hőszivattyús projekt esetén vízjogi létesítési/bányakapitánysági engedély

KEOP 2011 4.2.0/B - Támogatható tevékenységek köre

1) Napenergia hasznosítása napenergia hasznosító rendszerekkel

 • használati melegvíz igény részleges vagy teljes kielégítése;
 • használati melegvíz igény részleges és/vagy teljes kielégítése és fűtési és/vagy hűtési hőigény részleges vagy teljes kielégítése;
 • gazdasági termelési folyamat részleges vagy teljes hőigényének kielégítése (pl.: előszárítás);
 • hőigény kielégítése napelemek által termelt villamos energia hőenergiává alakításával.

Napsugárzás energiatartalmát felvevő berendezés és kapcsolódó szerkezeti elemek, használati melegvíz és/vagy fűtési rendszerhez, és/vagy gazdasági termelési folyamathoz való kapcsolódáshoz, rendszerben működéshez szükséges eszközök, berendezések vásárlása és telepítése, szükséges épület-átalakítások (pl. napelem és/vagy napkollektor és tartóelemei, napkollektor köri vezérlőegység, termosztatikus szabályozószelep, tágulási tartály, hőcserélős melegvíz és puffer tárolók, hőátadó rendszer gépészeti elemei, szivattyú blokk, szükséges gépészeti elemek).

2) Biomassza felhasználás

2.1. Szilárd vagy folyékony biomassza közvetlen hasznosítása hőigény kielégítése:

Melegvíz és/vagy fűtési hőigény kielégítése felhasználása gazdasági termelési folyamat közvetlen hőigényének kielégítésére Hasznosító kazán, ennek kapcsolódása használati melegvíz és fűtési rendszerhez, és/vagy a termelési folyamathoz, az alapanyag előkészítéséhez és raktározásához szükséges eszközök, berendezések és építmények, valamint kizárólag a tüzelőanyag mozgatására használható szükséges gépek és berendezések, továbbá a visszamaradó anyagok mezőgazdasági célú hasznosításra történő előkészítéshez szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.

2.2 Szilárd vagy folyékony biomassza köztes feldolgozottságú (szilárd, folyékony, gáznemű) energiahordozóvá alakítása saját melegvíz és/vagy fűtési hőigény, valamint saját gazdasági termelési folyamatban jelentkező hőigény kielégítésére, illetve részleges vagy teljes értékesítésére (pellett, biobrikett).

Alapanyag raktározásához, előkészítéséhez, feldolgozásához, köztes energiahordozó előállítása, melléktermékek tárolásához, kezeléséhez szükséges eszközök, berendezések és építmények, valamint kazán, és hőtárolást lehetővé tevő eszköz, ezek kapcsolódása a használati melegvíz előállítás és fűtési, hűtési rendszerhez, az előállított tüzelőanyag raktározásához szükséges eszközök, berendezések és építmények, továbbá a kizárólag a tüzelőanyag mozgatására használható szükséges gépek és berendezések, illetve a visszamaradó anyagok hasznosításhoz szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.

3) Szilárd és/vagy folyékony alapanyagból biogáz, depóniagáz előállítás és hőigény kielégítésre történő hasznosítási rendszer kialakítása és bővítése

Szerves anyag válogatása, előkészítése, raktározása, sterilizálása, fermentálása; kizárólag alapanyag mozgatásához szükséges gépek és berendezések; a keletkező biogáz és depóniagáz begyűjtése, raktározása, hő hasznosítás helyére történő szállítása, ezen tevékenységekhez szükséges eszközök, berendezések, építmények, hő hasznosító berendezések; a visszamaradó anyagok mezőgazdasági célú hasznosításra történő előkészítéséhez szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.

4) Geotermikus energia hasznosítása

Új termálkút fúrása, rendszer kialakítása, hőfogyasztókkal való összekapcsolása

 • Meglévő, ám hő hasznosításra jelenleg nem használt termálkút bevonása
 • Meglévő geotermikus hő hasznosító rendszer hatékonyságnövelése, új felhasználók bekapcsolása

5) Hőszivattyús rendszerek telepítése

Alacsony hőfokú (levegő, talaj, víz, hulladékhőt hasznosító) hőszivattyús rendszerek kialakítása. Talajszondák telepítése, hőfogyasztóhoz való kapcsolódás, hőszivattyú telepítése, rendszer kialakítása, a rendszerek telepítéséhez szükséges épület átalakítás.

6) Hűtési igény kielégítése abszorpciós hűtőrendszer kialakításával, bármely megújuló energiaforrás felhasználásával.

A hőigényt biztosító megújuló energiát hasznosító rendszer elemei (támogatható tevékenységek 15) valamint azok rendszerbe kapcsolásához szükséges gépészeti elemek, épület átalakítás, hűtőberendezés, annak kapcsolódása a hűtési rendszerhez és a hőtermelő egységekhez.

7) Szélenergia hasznosítása:

Fűtési, hűtési igény teljes vagy részleges kielégítése szélenergiával termelt áram hőenergiává alakításával, csatlakozva a hőellátó rendszerre. Villamosenergia termelő egységek, tartószerkezetek, a villamos energiát hőenergiává alakító egységek kiépítése, vezérlő rendszerek, szükséges építményberuházások.

8) Megújuló energiaforrások kombinálása (16 és 8. tevékenység)

9) Megújuló energiaforrásokat hasznosító közösségi távfűtő rendszerek kialakítása, megújuló energiaforrásra való részleges vagy teljes átállítása

 • a hőtermelő egységek átalakítása (pl. földgáz üzemről biogáz üzemre), cseréje (pl. földgáz üzemről biomassza tüzelésre),
 • új megújuló alapú termelő kapacitások kiépítése és rendszerbe állítása (amennyiben a fosszilis egység csökkentett használatával jár illetve igénynövekmény megújuló energiaforrással kerül kielégítésre, fosszilis egység nem támogatható),
 • energiahordozó tárolásához szükséges egységek (pl. hőtároló, gáztároló, puffertartály, tüzelőanyag tárolás stb.).

KEOP 2011 4.2.0/B - Projekt területi korlátozása

Támogatásra a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztés kivételével az ország teljes területe jogosult.

Támogatás mértéke

Régió (megvalósítás helyszíne) Vállalkozások Költségvetési szervek és intézményeik, Nonprofit szervezetek Mikro és kisvállalat LHH kistérségben Középvállalat LHH kistérségben
DA, DD, ÉA,ÉM 50% 85% 60% 60% 60%
KD KKV:50% Egyéb: 40% 85% 60% 60% 50%
NYD Mikro és kisv: 50% Középv: 40% Egyéb: 30% 85% 60% 50% 40%

Központi költségvetési szervek és intézményeik, és a nem költségvetési szerv formájában működő állami kedvezményezettek esetén max. 100%.

KEOP 2011 4.2.0/B - Támogatás összege

minimum 1 millió, maximum 1000 millió Ft

Kivétel a 1.1. szerinti napenergia hasznosítására, a 2.2.1. szerinti szilárd biomassza közvetlen hőigény kielégítésére vonatkozó hasznosítására és a 5. pont szerinti hőszivattyús rendszerek telepítésére, vagy mindezek kombinációjára vonatkozó projektek, ahol az elnyerhető támogatás összege minimum 50 millió, maximum 1 milliárd Ft lehet.

NEP-2009 Nemzeti Energiatakarékossági Program

A Nemzeti Energiatakarékossági Program és a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram, továbbiakban NEP-2009, célja a lakossági energia megtakarítást eredményező beruházások támogatása.

A NEP-2009 keretein belül a beruházások célja alapján 4 témakörben lehet pályázni:

 • NEP-2009-1: Nyílászáró csere/nyílászáró utólagos hőszigetelés
 • NEP-2009-2: Fűtés és/vagy használati melegvíz előállítás korszerűsítés
 • NEP-2009-3: Utólagos hőszigetelés
 • NEP-2009-4: Megújuló energiafelhasználás növelése

Napkollektor támogatás esetén a NEP-2009-4 pályázat benyújtására van szükség, ezért az alábbiakban e pályázat feltételeivel foglalkozunk részletesebben.

Hogyan lehet NEP-2009-4 megújuló energiafelhasználási pályázatot benyújtani?

Fontos!Fontos, hogy pályázni csak konkrét elképzelésre, és az erre vonatkozó, szakcég által készített árajánlatra lehet. Ezért a legfontosabb feladat, hogy Önnel együtt meghatározzuk, hogy Ön pontosan milyen napkollektor rendszert szeretne megvalósítani.
Az árajánlatot a napkollektor rendszerre a Solartis Kft ingyenesen elkészíti Önnek!

Az árajánlat alapján minimális díj ellenében elkészítjük az Ön pályázatát, Önnek csak alá kell írnia, és egy három hónapnál nem régebbi tulajdoni lap kíséretében ajánlott küldeményként postára adni.

Az árajánlat és a pályázat Önt nem kötelezi, a kivitelezéstől visszaléphet, illetve módosíthatja azt.

További kérdések a NEP-2009-4 megújuló energiafelhasználási pályázatról

Mi a NEP-2009-4 Megújuló energiafelhasználási pályázat célja?

Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá lakóingatlanok vonatkozásában:

 • A nem megújuló energiaforrások megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházásokhoz.
 • A megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítéséhez.
 • Biomassza, geotermikus energia, szélenergia, vízenergia, szerves hulladékok valamint napenergia hasznosításának növeléséhez.

Mekkora összeg áll a NEP-2009 program részére?

A NEP-2009 pályázati rendszerben vissza nem térítendő támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd Ft.

A kedvezményes kamatozású hitelre pedig a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében 15,1 milliárd Ft.

Mekkora a NEP-2009-4 Megújuló energiafelhasználási pályázattal elnyerhető támogatás mértéke?

A vissza nem térítendő támogatást és a kedvezményes kamatozású energiatakarékossági hitelt lehet együtt (támogatás és hitel), de lehet külön-külön (csak támogatás, vagy csak hitel) is kérni.

A pályázat keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás és hitel együttes összege nem lehet nagyobb, mint az elfogadott beruházási költség.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 35%-a, de lakásonként legfeljebb 1.475.000,- Ft.

A pályázat alapján a pályázó jogosulttá válik a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében történő hiteligénylésre. A hitel összege:

Támogatást kiegészítő hitel esetén: A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét hitelből fedezheti. A hitel mértéke 0-tól 65 %-ig terjedhet, összege lakásonként legfeljebb 4.200.000,- Ft lehet.

Támogatás max. 100%-os hitel esetén: A pályázó a költségek 100 %-át hitelből fedezheti. A hitel mértéke 0-tól 100 %-ig terjedhet, összege lakásonként legfeljebb 4.200.000,- Ft lehet.

A támogatás és a hitel együttes összege lakásonként legfeljebb 4.200.000,- Ft lehet.

Kik pályázhatnak a NEP-2009-4 megújuló energiafelhasználási pályázat keretein belül?

Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében:

 • természetes személyek
 • lakásszövetkezetek
 • társasházak

Iparosított technológiával épült ingatlanokkal jelen konstrukcióban nem lehet pályázni!

Milyen tevékenységi köröket támogat a NEP-2009 megújuló energiafelhasználási pályázat?

 • megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia, vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítése
 • biomassza-felhasználás növelése
 • geotermikus energiafelhasználás növelése
 • szélenergia-felhasználás növelése, nem villamos energia hálózatra történő termelés esetén
 • szerves hulladék energetikai felhasználásának növelése
 • passzív és aktív napenergia hasznosítás (pl. napkollektorok, napelemek telepítése)
 • megújuló energiával üzemelő alternatív, földgázt kiváltó berendezések létesítése
 • hőszivattyú telepítése
 • vízenergia felhasználás növelése

Mikor kapom meg a napkollektor támogatást?

A pályázat beadása után meg lehet kezdeni a beruházást, de célszerű legalább a befogadó nyilatkozatot megvárni, amit a beadott pályázatról 7 munkanapon belül kell kapnia a pályázónak.

A befogadott pályázatról a befogadást követő 90 napon belül kell döntést hozni, mely döntésről a pályázót 15 napon belül kell értesíteni.

Pozitív döntés esetén az Energia Központ Kht-tól a pályázó támogatási szerződést kap postán, melyet alá kell írni, és a kézhezvételtől számított 30 napon belül vissza kell küldeni.

A beruházást a szerződés aláírásától számított két éven belül meg kell valósítani.

A beruházás megvalósulása után 60 napon belül be kell jelenteni a készenlétet, összesíteni kell a számlákat és egy egyszerű pénzügyi beszámolóval be kell küldeni őket.

Csak ezek után következik a napkollektor támogatás kifizetése átutalással, a pályázatban megadott, a pályázó saját nevén lévő bankszámlájára.

A megvalósulást követő második évtől kezdve öt évig monitoring adatszolgáltatást kérhetnek a megvalósult beruházásról (az energia fogyasztás alakulásáról).

Mi szükséges a NEP-2009-4 megújuló energiafelhasználási pályázat megírásához?

 • A fontosabb műszaki adatokat is tartalmazó árajánlat a napkollektor rendszerre.
  A Solartis Kft az árajánlatot ingyen elkészíti Önnek!
 • A pályázó személyes adatai. (név, cím, szül. hely és idő, telefonszám, faxszám, e-mail, bankszámlaszám)
 • A pályázattal érintett lakás (ház, épület) adatai. (cím, helyrajzi szám, alapterület, fűtött légtér)
 • A pályázattal érintett lakás (ház, épület) fűtési módja, melegvíz előállításának módja, a jelenleg felhasznált energiahordozó fajtája.
 • A beadáshoz szükséges még a 3 hónapnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap (széljegyzett tulajdonos esetén adásvételi szerződés), új ház esetén pedig jogerős építési engedély.

Napkollektor pályázatírás és kivitelezés teljeskörű ügyintézéssel

Pályázatírás és kivitelezés teljeskörű ügyintézéssel. Pontos tervezés és referenciákkal bizonyított minőségi kivitelezés, mindez egyetlen cégtől, a Solartis Kft-től

"A SOLARTIS a pályázatírás és a kivitelezés teljes körű menedzselését vállalja, hiszen a pályázatok sikeres elnyerése közös érdekünk."

A folyamatosan növekvő energiaárak és energiaigények problémája Magyarországot sem kerüli el. Az új 2013-as Széchenyi terv legújabb napkollektor pályázatának keretein belül kiemelt jelentőséget kap az épületek energetikai fejlesztésének támogatása. Az energetikai fejlesztések megvalósításához a napkollektor pályázat segítségével akár 1.5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás is igényelhető, melynek mértéke akár 40% is lehet.

Napkollektor pályázatírás

Fontos hangsúlyozni, hogy a Solartis Kft. egy olyan komplex szolgáltatást nyújt, melyben a pályázatírástól, a tervezésen át, a kivitelezésig, leveszi az Ön válláról a terheket.

Amennyiben a Solartis megújuló energiákat hasznosító rendszereink egyikét választja, úgy Ön az Európai Unió és Magyarország összes minősítés és szabványtanúsítványával rendelkező rendszerhez juthat. ( TÜV, ISO, EMI ...)

Érdemes minél hamarabb beadni a pályázatokat, hiszen több ezren is pályázhatnak egyszerre. A későbbi pályázók könnyen lecsúszhatnak a támogatásokról, hiszen a rendelkezésre álló keretek kimeríthetőek, az idő korlátos. Ezért célszerű a pályázatokat minél gyorsabban szakszerűen elkészíteni és beadni. Keressen minket már most, hogy az elsők között adhassuk be pályázati igényüket!

Egyedülálló módon cégünk a pályázatírás teljes körű menedzselését vállalja, hiszen a pályázatok sikeres elnyerése közös érdekünk.

Fontos!Pályázzon a Solartis Kft-vel mielőbb és idén ne maradjon le.
Érdeklődjön, jelentkezzen: palyazat@solartisnapkollektor.hu MOST!

Napkollektor pályázatírót, kivitelezőt keres?

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor