Napkollektor teljesítménye

Napkollektor teljesítményeNapkollektor teljesítmény esetés beszélhetünk pillanatnyi és maximális teljesítményről. A pillanatnyi napkollektor teljesítmény elsősorban a mindenkori körülményektől függ: legfőképp a napsugárzás nagyságától, a külső hőmérséklettől, a napkollektor hőmérsékletétől, a szélsebességtől és még számtalan apró tényezőtől. Ezen feltételek optimális, együttes előfordulása esetén, megállapítható olyan üzemállapot, ahol értelmezhető a maximális teljesítmény: pl. a napsugárzás merőleges a napkollektor felületére, értéke 1000 W/m2, és a kollektorok hőmérséklete megegyezik a környezeti levegő hőmérsékletével. Ha azonban ilyen - a valóságban szinte soha elő nem forduló - optimális körülmények esetére adják meg a napkollektorok teljesítményét, akkor az félrevezető lehet. Valóságos körülmények között az átlagos napkollektor teljesítmény a maximális értéknek csak kb. 50-60%-a.

Ajánlott napkollektorok

Solarfocus SunnyLine
síkkollektor

 SOLARFOCUS SunnyLine síkkollektor

Kedvező árfekvésű síkkollektor család. Használható fűtésrásegítéshez, használati melegvíz előállításhoz, medencefűtéshez. Ez a síkkollektor család az összes telepítési változatra alkalmas (tetőre, szabadtérre, falra...).

Solarfocus CPC
napkollektor

SOLARFOCUS CPC napkollektor

Kiemelkedő hatásfokkal bíró napkollektor család. Az összes telepítési változatra alkalmas (tetőre, szabadtérre, falra...). Ez a napkollektor család használható medencefűtéshez, fűtésrásegítéshez, használati melegvíz előállításhoz.

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor