Napkollektor megtérülése

"A NAP NEM EMELI SZOLGÁLTATÁSÁNAK DÍJAIT"

Napkollektor megtérüléseEgy napkollektor megtérülése annál hamarabb következik be, minél magasabb a kihasználási órák száma. A megtérülés szempontjából optimális eset például a használati melegvíz előállítás, hiszen melegvízre egész évben szükség van.

Más a helyzet fűtésrásegítés esetén, mert a nagyobb napkollektor felületet csak az átmeneti és a téli időszakban használhatjuk ki, ezért a kihasználtsági mutató igen komoly mértékű csorbát szenved, hiszen a legnagyobb energiatartalommal bíró nyári napsugárzást veszni hagyjuk. A mutató javítására adhat jó lehetőséget egy beltéri vagy kültéri medence fűtése!

Napkollektorok segítségével így akár a melegvíz szükséglet 75 %-át, fűtésrásegítésnél 25 %-át is fedezhetjük napenergiával.

Ajánlott napkollektorok

Solarfocus SunnyLine
síkkollektor

 SOLARFOCUS SunnyLine síkkollektor

Kedvező árfekvésű síkkollektor család. Használható fűtésrásegítéshez, használati melegvíz előállításhoz, medencefűtéshez. Ez a síkkollektor család az összes telepítési változatra alkalmas (tetőre, szabadtérre, falra...).

Solarfocus CPC
napkollektor

SOLARFOCUS CPC napkollektor

Kiemelkedő hatásfokkal bíró napkollektor család. Az összes telepítési változatra alkalmas (tetőre, szabadtérre, falra...). Ez a napkollektor család használható medencefűtéshez, fűtésrásegítéshez, használati melegvíz előállításhoz.

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor