Napenergia Magyarországon

"MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE ÉVES ÁTLAGBAN EGY NAP ALATT JÓVAL TÖBB NAPENERGIA SUGÁRZIK, MINT AZ ORSZÁG EGÉSZ ÉVES ENERGIAFOGYASZTÁSA."

Magyarország területén a napfénytartam éves összege átlagosan 1750-2050 óra között alakul, ami nagy részben elegendő a fűtés és a használati melegvíz igényünk energiaszükségletének a fedezésére. Ez a napfénytartam érték magasabb, mint például az Ausztriában mért érték, ahol pedig a működő napkollektorok száma nagyságrendekkel több a magyarországinál.

Napenergia Magyarországon A napsütéses órák átlagos évi összegei Magyarországon

A Nap sugárzása maximum 1000 W/m2 jut a Föld felszínére. A napsugárzás intenzitása még változó időjárás esetén is jelentős mértékű.

Napenergia Magyarországon A napsütéses órák átlagos havi értékei Magyarországon

A napenergia hasznosítás Magyarországon nagymértékben függ a napsütéses órák számától, amelyet földrajzi és éghajlati adottságok jelentősen befolyásolnak. Magyarországon a sokéves statisztikák alapján 1000-1350 kW/m2-es napenergia mennyiséggel lehet számolni. Pl. Budapest déli részén 1200-1250 kW/m2 az évi napenergia mennyiség.

Ön tudja mik a napenergia hasznosítás, napenergia előnyei?

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor