Medencefűtés

Napkollektoros medencefűtés méretezése

Hány napkollektorra lesz szükségem?

Napkollektoros medencefűtés méretezéseA leggyakoribb esetekben a medencefűtés már egy vagy két napkollekorral megoldható A napkollektoros medencefűtéssel, a megfelelő napkollektor felület méretezés figyelembevétele mellett, minden típusú, méretű medence fűtése optimálisan kivitelezhető. A napkollektoros medencefűtés során az alkalmazott napkollektor felület függ attól, hogy beltéri medence vagy kültéri medence, nyitott medence vagy takart medence fűtésea cél. A különböző napkollektoros medencefűtés rendszerek méretezése eltérő lehet, ezért az alábbiakban, csak az általunk is használt és jól ismert Solarfocus napkollektorok méretezésére térnénk ki. A Solarfocus napkollektorok közül is a kedvezőbb árú, kiváló teljesítményű és ügyfeleink által leggyakrabban igényelt Solarfocus SunnyLine napkollektorok méretezéséről ejtünk bővebben szót.

Az általunk használt Solarfocus SunnyLine napkollektorokkal szabadtéri nyitott medencék esetében 1m2 medencefelületre 0,75m2 napkollektor felülettel érhetjük el a kívánt vízhőmérséklet növekedést. Amennyiben a medence használati időn kívül lefedésre kerül (pl.: buborékfólia), akkor máris 33%-al kevesebb, azaz csak 0,5 m2 napkollektor felület szükséges. Teljesen fedett vagy beltéri medence esetén a kívánt hőmérséklet előállításához akár az 1m2 medence felületre jutó 0,3m2 napkollektor felület is elegendő lehet!

A cikk itt folytatódik. Lapozzon tovább: Összefoglaló

Medencefűtés

Lapozzon vissza | Olvassa a cikket a legelejétől | Lapozzon tovább

Fontos!"Ha további kérdése van, ne habozzon! Keressen elérhetőségeinken és ne felejtse el kérni ingyenes árajánlatunkat!"

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor