Medencefűtés

Napkollektoros medencefűtés típusok. Biztonságos, nem biztonságos?

Ugye Ön sem kockáztatná szerettei vagy vendégei testi épségét egy kellemesnek ígérkező fürdőzés során?

Napkollektoros medencefűtés (nem biztonságos)Ugye Őn nem tenné ki szeretteit a medencefűtő rendszerben felforrósodott víz veszélyeinek?! Napkollektoros medencefűtés esetén több megoldással is találkozhatunk a piacon. Létezik olyan napkollektoros medencefűtés, ahol a berendezés közvetlenül a vízforgató rendszerbe köthető, és ezáltal a medencevíz áramlik keresztül a napkollektoron. Bár ezeket az olcsónak nevezett, gyakran házilag is összeszerelhető, berendezéseket a forgalmazó biztonságosnak tartja, fontos tudni róluk, hogy huzamosabb állásnál a kollektorban lévő víz túlmelegedhet, és ilyenkor a medence vízbefúvó elemeinél a fürdőzők (gyermekek!) fokozott forrázás veszélynek vannak kitéve. Nem beszélve arról, hogy közvetlenül a rendszerben keringő forró víz gyorsabban kikezdi, elöregíti az olcsó megoldásokhoz nélkülözhetetlen gumi, műanyag kötő, tömítő elemeket, alkatrészeket is.

Biztonságos medencefűtés rendszert akarok! Melyiket válasszam?

Napkollektoros medencefűtés (biztonságos)Az Ön és szerettei kényelmét és biztonságát a SOLARTIS napkollektoros medencefűtés rendszerekkel garantálhatja! Egy biztonságos napkollektoros medencefűtés rendszerekben a napkollektor NEM közvetlenül a medencevíz keringető rendszerbe van bekötve. A napkollektor saját, elkülönített keringési körrel rendelkezik. Ebben a zárt ún. napkollektoros vagy szaknyelven primer körben így nem a medencevíz, hanem a víznél sokkal kiválóbb hőátadó képességű folyadék kering. A napkollektoros körben felforrósodott folyadék a medence vizétől (és ezáltal a fürdőzőktől is!) biztonságosan elszigetelt hőcserélőn belül fűti fel a fürdőzéshez kellemes hőfokra a medence vizet. A medencébe már csak a fürdőzéshez ideális, maximálisan 30°C, hőmérsékletű víz kerül továbbításra. A primer körös napkollektoros medencefűtő rendszerek további előnye, hogy a rendszerből telente nem szükséges a vizet leereszteni, mivel a rendszer télen sincs kitéve fagyásveszélynek, ugyanis a napkollektoros körben található folyadék teljes mértékben fagyálló.

A cikk itt folytatódik. Lapozzon tovább: Napkollektoros medencefűtés teljesítménye

Medencefűtés

Lapozzon vissza | Olvassa a cikket a legelejétől | Lapozzon tovább

Fontos!"Ha további kérdése van, ne habozzon! Keressen elérhetőségeinken és ne felejtse el kérni ingyenes árajánlatunkat!"

Cégadatok | Adatvédelem | Jognyilatkozat | Oldaltérkép | Nyomtatóbarát verzió | © Copyright 2007-2018 Solartis Napkollektor